Художествена литература
Научна литература
Справочна литература
Литература за деца
Мултимедийни издания
ENG
Вилфрид Ванделе, ФЛУПИ И ВЪЗДУХЪТ
Флупи е странно животинче, което има всички шансове да се превърне в нов любимец на децата. То може да плува като рибка и да лети като птичка. Може и да ходи по малко. С него децата предприемат познавателно пътуване в природата, изпълнено с приключения. Случка след случка и поука след поука, заедно с Флупи те усвояват най-важните знания за замърсяването на водата и въздуха и простичките, ясни правила за това как да ги пазим чисти.
 
Образователният пакет включва две прекрасни цветни книжки "Флупи и водата" и "Флупи и въздухът", постери, Флупи-домино, лепенки и видео-касета с анимирана версия на книжките и съвети за това как да се държим по начин, който не вреди на околната среда. Всеки комплект е придружен от ръководство за учителя, а с куклата за ръка, той може да превръща всяка среща с Флупи в истинско приключение за децата, опознаващи природата. Поредицата е предназначена за децата на възраст между 3 и 8 години: деца от предучилищна възраст и детската градина, както и от първите класове на началното училище.  Нейната цел е да ги научи на правилно отношение към околната среда: как да опазват въздуха и водата чисти, какво да правят, за да не са замърсени улиците, дворовете и домовете ни, как да се отнасят към света, който ни заобикаля.
 
Българската адаптация на Флупи е част от широк международен проект – Флупи първоначално е измислен за Фламандската агенция по околна среда в Белгия, а със съдействието на Европейската комисия е адаптиран за ползване в още 12 страни, членове на Европейската мрежа за комуникации по околна среда "Грийн спайдър", между които е и България. У нас Флупи получава живот благодарение на финансовата помощ, отпусната от Федералната агенция по околна среда, Австрия.
 
 
© 2021 Книгоиздателство "Перо"
Login Form

Забравена парола