Художествена литература
Научна литература
Справочна литература
Литература за деца
Мултимедийни издания
ENG
Робърт Лъдлъм, ПЛАНЪТ "ИКАР"
pero_catalog_art_prose_ludlumНе започвайте роман на Робърт  Лъдлъм, ако имате работа на другия ден!
Само онзи, който не е чел Ръкописът на Чансълър  и  Документът на Матлок  не  би разбрал колко е вярно това предупреждение. Напрежение до последната страница, екзотични авантюри в различни точки на света, международен тероризъм, секретни разуз­навателни операции, ултрамодерни технологии, огромни финансови сделки, парламентарни и изборни драми – всичко това в логическото продължение на Ръкописът на Чансълър  – ПЛАНЪТ "ИКАР".
Ивън Кендрик, конгресмен милионер, разочарован от политическите машинации решава да си върне спокойстви­ето, като се оттегли от парламентарната арена. Внезапно животът му бива обърнат от поредица неочаквани събития. Преследван и преследващ, Кендрик навлиза в най-потай­ните коридори на властта, превръща се във фигура от първа величина.
В опита да защити себе си и своите близки, той приема една много по-голяма отговорност и с помощта на суперпрофесионалистите от службите за борба с тероризма се изправя срещу адската машина, ръководена от тайнст­вения водач на екстремистките групировки, познат като Махди.
Несравнимият майстор на романите "на един дъх" Робърт Лъдлъм предлага на читателя истински фойерверк на интригата и въображението, световен супербестселър с милионни тиражи в десетки страни.
Мъжът се надвеси над клавиатурата и трескаво започна да пише:
"Започвам този дневник, защото смятам, че събитията, които предстоят
 ще променят хода на историята на една нация. Един мъж се появи като месия сякаш от нищото, без да има представа за призванието и съдбата си. Той е орисан да извърши неща, неразбираеми и за него самия, и ако предположенията ми излязат верни, тук ще опиша неговото пътуване... Мога само да гадая как е започнало то. Знам, че е от хаоса..." 
Робърт Лъдлъм неслучайно е наречен "ненадминатият майстор на
супертрилъра". Досега е написал 16 романа, преведени на трийсет и три езика с над 190 милиона продадени екземпляра. На български език са издадени: "РЪКОПИСЪТ НА ЧАНСЪЛЪР", "ДОКУМЕНТЪТ НА МАТЛОК", "САМОЛИЧНОСТТА НА БОРН", "КРЪГЪТ НА МАТАРЕЗЕ", "УИКЕНДЪТ НА ОСТЪРМАН", "НАСЛЕДСТВОТО НА СКАРЛАТИ", "ПЪТЯТ КЪМ ГАНДОЛФО", "ЗНАКЪТ НА БЛИЗНАЦИТЕ" и "МОЗАЙКАТА НА ПАРСИФАЛ".

"ПЛАНЪТ "ИКАР" е една от най-обемните, но и най-интригуващи негови творби. Митичната задкулисна група ИНВЪР БРАС, позната от "РЪКОПИСЪТ НА ЧАНСЪЛЪР" се възражда, за да наложи отново своя отпечатък в американската, а и в световната политика.

ДЕЙЛИ НЮЗ: Джеймс Бонд не е препускал така и в най-дивите си
приключения. Действието на шеметни обороти се прехвърля от Овалния офис към Мексико, Близкия Изток, Калифорния и ЦРУ.
 
© 2021 Книгоиздателство "Перо"
Login Form

Забравена парола