Художествена литература
Научна литература
Справочна литература
Литература за деца
Мултимедийни издания
ENG
Шотару Икенами, МАЙСТОР УБИЕЦ
Шотару Икенами, МАЙСТОР УБИЕЦШОТАРУ ИКЕНАМИ е роден в Токио през 1923 г. Започва кариерата си като сценарист, но днес е известен най-вече като един от водещите автори на джидай – исторически приключенски романи. Много от разказите му за нинджа, самураи и убийци са успешно адаптирани за театралната сцена, киното и телевизията.
Почти нищо от романите джидай – японските "ийстърни" – не е превеждано в Европа и Америка. За първи път издадена в САЩ през 1991 г., МАЙСТОР УБИЕЦ се изкачва до върха на класациите за най-продавани книги, като открива нова епоха на интерес към източната култура.
... Кавамура се опита да извика за помощ, но гигантската длан задуши вика в гърлото му. Металният блясък в свободната ръка на убиеца беше последното нещо, което Кавамура видя. В следващия момент той бе мъртъв. Фудзкиеда Баян остави безжизненото тяло да се свлече на земята. Наведе се над трупа да измъкне десетсантиметровата игла, която беше забил в мозъка на Кавамура, избърса я внимателно и я прибра обратно в кимоното си.
 
© 2021 Книгоиздателство "Перо"
Login Form

Забравена парола