Художествена литература
Научна литература
Справочна литература
Литература за деца
Мултимедийни издания
ENG
Сидни Шелдън, ГНЕВЪТ НА АНГЕЛИТЕ
Сидни Шелдън, ГНЕВЪТ НА АНГЕЛИТЕИма автори, чиито имена се изписват с огромни букви на кориците, и книгите изчезват за броени дни от книжарни­ците, а заглавията им се настаняват трайно в челните места на класациите за бестселъри. Сидни Шелдън е такова име, а "Гневът на ангелите" е пример за велико­лепно съчетание на интригуващ криминален сюжет, изне­надващи съдебни обрати, силна романтична линия, блестящо разкриване на задкулисните политически игри и стотиците невидими пипала на Мафията.

Дженифър Паркър едва се измъква от собствения си съдебен гаф, издига се до адвокатските върхове в САЩ и попада под разрушителното влияние на двама мъже с огромна власт в обществото и непримирима омраза един към друг. Животът й се превръща в шеметна поредица от върхове и пропасти, белязани от невероятния стремеж на една трийсетгодишна жена да оцелее и да успее във водовъртежа на колосалните политически и финансови интереси, като запази човешкото си лице.

"Гневът на ангелите" е сред най-завладяващите произведения на Шелдън. Тук той се проявява не само като блестящ майстор на сюжета, но и като дълбок психолог. Образите на Дженифър Паркър, Адам Уорнър и Майкъл Морети са изваяни от четката на истински художник. Наситени с ярка индивидуалност и изпълнени с драматизма на силните личности, те покоряват читателя с правдивостта си и го завладяват с ярките си съдби.

Това е книга, която ще прочетете на един дъх...
ПЪБЛИШЪРС УИИКЛИ: Всяка страница на Шелдън носи нови изненади, шеметно развитие на действието, което несъмнено ще плени неговите читатели.
 
Далас Морнинг Нюз: Новият роман на Сидни Шелдън може би е неговият най-добър досега. А за писател от неговата класа това означава много.
Не искаше да говори с него по телефона. Връщаше му писмата, без да ги отвори. На последното, което получи; написа върху плика "починал" и го пусна в пощенската кутия. "Така си е – помисли си тя. – Аз съм мъртва." Не бе предполагала, че може да съществува толкова силна болка. Искаше й се да е сама, но не можеше. Вътре в нея имаше друго живо същество, част от нея и от Адам. И тя щеше да го убие...
 
... Брадатият се бе извърнал към вратата и гледаше втренчено Майкъл. Предсмъртните му думи бяха:
– Но ти не си Кла...
Първият куршум на Майкъл го улучи в центъра на челото. Вторият разкъса ларинкса му, а третият го простреля в сърцето. Но по това време той вече не чувстваше нищо...
 
© 2021 Книгоиздателство "Перо"
Login Form

Забравена парола